KIRJOITUS: Ihana kesä ( Julkaistu Länsi-Uusimaa lehdessä 15.06.18 )

Järjestimme yhdessä Lohjan kaupungin nuorisotyön sekä lukuisten järjestöjen ja yritysten kanssa Selvä Kesä -tapahtuman jo toista kertaa koulujen päättymispäivänä Aurlahdessa. Tapahtumaan oli vapaa pääsy kaikenikäisille, ja se tavoittikin yli 600 kävijää. Rentoa oleilua oli tarjolla chillailualueella, sekä tapahtuman osallistujat keräsivät passiin leimoja eri toimintapisteiltä: mm. minigolf, suppailu, sumopaini, liikenneturvan kääntyvä auto sekä erilaisilta liikunnallisilta pisteiltä. Osallistuneiden kesken arvottiin huikeita palkintoja, kuten flyboard-lennätys ja lahjakortteja.

Laaja yhteistyökumppaneiden verkosto mahdollisti sen, että tapahtuma oli kokonaisuudessaan nuorille maksuton ruokailua myöten. Tästä vieläkin iso kiitos kaikille.

Musiikkipuolesta vastasi bändien kehityskaari-projektin lupaavat artistit Anna Ijäs, Emmi Salmikari, Laurenn ja Samuel Daayata. Olen saanut kunnian matkata ja koutsata koko kevään näitä lahjakkaita nuoria. Heistä kaikista kuullaan vielä. Tapahtuma toimi projektin artisteille karsintana, jonka voittaja pääsee esiintymään Rantajameille. Tänä vuonna voittajaksi valikoitui Samuel, joka esiintyy Rantajameilla perjantaina 6.7.2018 klo 17.10. Selvä Kesä-tapahtuma huipentui eturivin rap-artisti Uniikkin esiintymiseen.

Mutta mitä pysyvää jäi Selvä Kesä-tapahtumasta?

Saimme Aurlahteen graffitiseinän! Se on rakennettu sinne jäädäkseen ja sai jo heti hienot taideteokset molemmille puolille. Nyt se on siellä kaikkia nuoria taiteilijoita varten. Graffitiseinä on avoin kelle tahansa eikä sitä ole rajattu, miten seinään tulisi maalata. Tällaisia seiniä voisi pienellä kustannuksella rakentaa ympäri Lohjaa. Maailmalla on jo nähty, miten laittomat maalaukset ovat vähentyneet, kun lailliset graffitiseinät ovat lisääntyneet. Graffitimaalaus voisi muuttua enemmän taidemuodoksi, kuin töhrimiseksi. Ne myös elävöittävät ja kaunistavat maisemaa. Tämän katutaiteen voisi Lohjalla laajentaa koskemaan myös sähkökaappeja. Näin on tehty esim. monessa muussa kaupungissa. Kaupunginosat voisivat kilpailla hienoimman sähkökaapin tittelistä.

Taiderikasta kesää;

Jani Méling (Vihr.)
Kaupungin valtuutettu
Lapset, nuoret ja perheet lautakunnan puheenjohtaja